Integritetspolicy

Vi vet att du bryr dig om hur information om dig används och delas, och vi uppskattar ditt förtroende och vill att du ska känna dig trygg angående våra tjänster och säkerheten då det relateras till din personliga information. Den här sidan beskriver vår integritetspolicy. Genom att besöka oss, accepterar du vår integritetspolicy.

Vilken sorts personlig information samlar vi om våra kunder? 
Informationen vi samlar från våra kunder hjälper oss att ständigt förbättra din shopping hos oss. Här finns den typ av information vi samlar.

Information du ger oss: Vi mottar och sparar informationen du skriver in på vår webbplats eller som du på annat sätt förser oss med. Vi använder informationen som du förser oss med för sådana syften som att svara på dina förfrågningar, fullborda beställningar och kommunicera med dig.

Automatisk information: Vi mottar och sparar viss sorts information när du besöker vår vår webbplats. Till exempel, som många webbplatser, använder vi ibland ”kakor”/”cookies”, och vi erhåller viss typ av information då din webbläsare kommunicerar med vår webbplats. Läs mer om hur vi hanterar längre ned på sidan eller här.

Kommunikation via e-post: För att informera dig om din order skickas t ex orderbekräftelse och meddelande när din order har skickats.

Delar vi ut informationen som vi mottar? 
Vi respekterar din integritet och värdesätter ditt besök hos oss. Inte vid något som helst tillfälle ger vi dina kontouppgifter eller din betalningsinformation åt en tredje parts försäljare, kompanjon eller annan tjänsteupphållare utan att det är absolut nödvändigt för att fullborda din transaktion eller beställning.

Vem har tillgång till dina personuppgifter? 
Orderhanterare på www.shop.lisalove.se har tillgång till dessa uppgifter om dig:
– orderhistorik
– namn, adress och kontaktuppgifter
– e-postadress och i vissa fall telefonnummer

Dina personuppgifter som vidarebefordras är endast adressuppgifter och i vissa fall telefonnummer eller e-post i de fall som fraktbolaget kräver det. Detta behövs för att företag ska kunna färdigställa och leverera din order. Betalningsleverantörer för hantering av din betalning. Kreditupplysningsföretag för identitets- och kreditkontroller samt inkassobyråer.

Vilken typ av information kan jag komma åt?
Du kan begära export av all din data lagrad hos oss. Vi gör detta manuellt och du får datan i formatet PDF eller HTML.

Hur länge sparar vi dina uppgifter?
– Alla e-post meddelanden och dylikt sparas i högst 12 månader i vårt mailsystem.
– När en kund varit inaktiv i 12 månader kommer kunddata samt kundkonton automatiskt att raderas (inkluderar önskelistor och innestående tillgodo). Inaktivitet innebär om man inte loggar in på sitt konto, inte gjort några köp, returer eller reklamationer under senaste 12 månader.
– Transaktionshistorik och dylikt kopplade till ett specifikt köp sparas enligt bokföringslagen i 7 år.

Rätten att radera personuppgifter
Du kan när som helst begära radering dina personuppgifter som behandlas av www.shop.lisalove.se med följande undantag:
– när du har ett pågående ärende med kundservice
– när du har en pågående order eller oavslutad order hos oss
– när du har en obetald skuld hos shop.lisalove.se, oberoende av betalningsmetod
– om du har gjort inköp sparar vi dina personuppgifter i anslutning till transaktionen i bokföringssyfte
Notera att vid radering av personuppgifter kommer vi ex. inte kunna erbjuda orderrelaterad kundtjänst, öppet köp eller reklamation av nyligen lagda ordrar eller andra tjänster som kräver historik och kunddata från vår webbutik eller tidigare (e-post) konversationer.

Frågor
Frågor angående våra användningsvillkor, integritetspolicy, eller annat policy relaterat material kan riktas åt vår support personal genom att klicka på länken ”kontakt”.

COOKIES

Cookies är alfanumerisk identifierings textfiler som vi överför till din dators hårddisk genom din webbläsare för att möjliggöra för våra system att känna igen din webbläsare och för att tillgodose funktioner, så som att spara artiklar in din varukorg mellan dina besök.

Vad är cookies och hur använder vi det?

Cookies är en liten textfil bestående av bokstäver och siffror som skickas från vår webbserver och sparas på din webbläsare eller enhet. På shop.lisalove.se använder vi följande cookies:

1) Sessionscookies (en tillfällig cookie som upphör när du stänger din webbläsare eller enhet)
2) Varaktiga cookies (cookies som ligger kvar på din dator tills du tar bort dem eller de går ut)
3) Förstapartscookies (cookies som sätts av webbplatsen du besöker)

De cookies vi använder förbättrar normalt sett de tjänster vi erbjuder. Några av våra tjänster behöver cookies för att fungera korrekt, medan andra förbättrar tjänsterna för dig. Vi använder cookies för övergripande analytisk information avseende din användning av våra tjänster och för att spara funktionella inställningar såsom språk och andra uppgifter.

Kan du själv styra användningen av cookies?

Ja! Din webbläsare eller enhet ger dig möjlighet att ändra inställningarna för användningen och omfattningen av cookies. Gå till inställningarna för din webbläsare eller enhet för att lära dig mer om hur du justerar inställningarna för cookies. Exempel på sådant du kan justera är blockering av alla cookies, att endast acceptera förstapartscookies eller att radera cookies när du stänger ner din webbläsare. Ha i åtanke att vissa av våra tjänster kanske inte fungerar ifall du blockerar eller raderar cookies. Du kan läsa mer om cookies generellt på post- och telestyrelsens webbsida, pts.se.